Frienddddddddddddddddddddddddddddddds



ok, lama betul kan aku tak update blog ni. actually aku busy sangat. ecehh, macam bussinessman pulak. hikhok. harini aku nak update pasal kawan aku. gambar yang atas sekali tu yang pakai baju hitam tu nama dia Ayim . Actually aku pun baru je kenal dengan mamat handsome ni. Dia baik tak sombong. First meet dekat belakang Prada, Pavilion. At first ingatkan dia ni sombong. Rupa-2nya tak sombong pon. Dia yang tegur aku dulu. Ok then masa tengah jalan-2 around pavi, aku berbual je dengan dia. Berbual macam dah lama kenal pulak. Dia ni best layan kepala, masuk air kadang-2, bandan tough. *jangan perasan ye ayim. hikhok. eh, bila dapat lepak dengan kau lagi hah? rindu siak even baru lepak sama dua kali. haha, apa-2 pun kau terbaik doe. ok, gambar yang kedua tu kawan aku jugak nama dia Chuck . Dia ni aku tak tahu lah apa jenis manusia. kau baik sangat doe. banyak tolong aku masa aku perlukan kau. kita kenal masa bulan puasa dulu. kita kenal kat pavi masa tu aku tengah date dengan Qysha . ok at first aku ingat kau sombong sebab kau memang nampak macam sombong lah. haha. aku ingat lagi kita buka puasa kat restoran cina. berdekak lah weh. semua tempat makan full. main bedal je makan kat restoran cina. apadehal, yang penting kenyang. babi ke tak babi sebat jelah dah lapar. hikhok. lepas buka puasa tu je kita pergo karaoke. tapi aku tak karok pon. then malam tu kita jalan kaki sama dengan Ash balik rumah kau kat Gombak. fuhhh jauh gila siak nak jalan ke rumah kau. sejam pon ada eh. then tidur kat rumah kau. pagi tu sahur kat rumah kau. then esok pagi kau hantar aku dgn Ash sampailah kitaorang naik bas. hehe, baru2 ni masa aku  turun KL pun kau banyak gila tolong aku. kau colourkan rambut aku cantik seyh. then malam tu kita nak pergi private party kat Season Tower tu. then ada rush. semua balik dengan baju serba hitam. haha. kau masuk air jugak eh chuck. haha. chuck, nanti datang jb aku pulak layan kau macam mana kau layan aku masa aku kat kl ok. lebiu kawan :) kat bawah ni ada sikit video yang sempat di rakam oleh paparazzi. enjoy it :)

video

Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

Rambut baru


Amacam rambut baru? muka macam budak sekolah siak. haha. btw, aku suka dengan rambut sekarang aku ni. lebih selesa, tak rimas and senang nak keringkan rambut lepas mandi. jimat masa jimat minyak rambut jimat elektrik. haha. semua aku nak sebut. hmm, tak tahu nak taip apa lagi. tu jelah post kali ni. kbyee :) #abaikan muka aku -,-
Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

worst hang out ever

semalam aku hang out cs dengan Micko, OmeiFaqaBella, Kevin dgn gf dia. aku sampai cs pukul 5 lebih. then pergi kotaraya jap. then pergi hardrock Kevin belanja makan chicken-chop. hoho. best makan free. tapi spoil kentang dia macam tertumpah garam je rasa. haha. ok, lepas makan tu jalan pusing2 cs meleweh. malam pulak lepak segget dengan Micko, Omei, Faqa, Bella, Kelvin&GF dia, Flora, Baby, Mizie, Acong. minum2 je kat situ. then faqa ajak aku teman dia pergi hantar si bella ni kat kakak dia Nelly. tunggu lah dalam15 minit gitu pastu micko call tanya kat mana. aku ckp kat bustop. ok then micko semua datang lah bustop. actually, aku da janji nak main futsal Imr ajak. ok, masa dekat bustop tu ada sorang budak cina ni tengah jalan sorang2 baru balik kerja. tiba2 ada satu kelompok budak2 mabuk serang dari belakang budak cina tu. then budak cina tu lari. then dia call kawan dia untuk backup. 5 minit lepas tu kawan budak cina tu datang lah. then nak settle kan tapi budak mabuk tu pukul kawan budak cina tu. then dia lari. then, Kevin nak settle kan hal budak mabuk tu dengan budak cina tu. tapi budak mabuk tu terus pukul budak cina tu. then cina tu cuba melawan then cina tu lari sana sini. tiba2 cina tu tersungkur. budak2 mabuk tu apa lagi, pukul lah budak cina tu ramai2. aku dengan member2 aku semua ada kat tempat kejadian sebab tengah nk tunggu bas. nk tolong pon tak boleh sebab dah ramai gila kot geng budak mabuk tu. then lepas pukul geng budak mabuk tu lari ke mana entah. berapa minit lepas tu, polis datang. tanya tu tanya ni. dia mintak IC then aku bagi. lepas cakap tu cakap ni kat polis tu, dia ajak pergi balai untuk bagi keterangan. aku, Micko, Fahmi, dengan lagi 3 budak aku tak kenal kena ikut pergi balai untuk bagi keterangan. kitaorang naik balai polis bergerak. sampai je balai, duduk lah dalam tu kejap nk tunggu budak cina tu buat report. then, lepas tu kitaorang kena jumpa Inspektor apa ntah nama dia nk bagi keterangan. pastu aku call Kevin sebab dia je yang tahu semua ni. lepas tu terus kitaorang lepas. dalam pukul 12.30 pagi gitu. then Inspektor tu ajak pergi kedai mamak dia nak belanja minum. haha. ok Imr pun amek aku dekat balai sebab diaoran dah lama gila tunggu aku sebabnak main futsal.
Van ni lah yang kitaorang naik semalam. Best *gambar hiasan    

ok, lepas keluar balai tu, Imr terus bawak aku masuk kereta nak main futsal dekat taman daya. sampai je tempat futsal tu terus lah main. team DAYA vs team ROSNIXX kata Imr. haha. ok team ROSNIXX aku, Imr, Sepet, Sayur, Ash, Black, Boyihh. team DAYA pulak, Amy, Chee Ming, Eijai and more tak tahu nama. haha. team aku titik berapa 10-7 kot. haha. ok, masa main tu, Amy nak sepak bola tapi aku pangkah kaki dia then kaki aku berlaga dengan tulang kering dia. ok aku rasa macam sakit je kar kaki aku. then aku tengok la kenapa kasut aku macam ada benda timbul. aku pun bukak lah kasut. then aku tengok ibu jari kaki aku bengkok ke atas. aku diam jap. then aku terduduk dalam court futsal tu. then budak2 ni semua keremun dekat aku. aku suruh amy tarik jari kaki aku sampai tegak balik. aku tahan je asalkan jari aku tegak balik. tarik punyalah tarik akhirnya jari aku tegak balik. fuhh lega aku. aku pon terus duduk luar court tengok diorang main. ok lepas je habis main kitaorang lepak minum2 tengok bola. then main teka-teki bagai. haha sampai lah restoran mamak tu nak tutup pukul 5 pagi. ok lepas tu diaorang pergi villa nabila jalan2 photo shoot kot, aku stay je dalam kereta Sayur sebab tak boleh nk jalan. lepas je diorang balik dari villa nabila, Sayur terus hantar aku balik rumah dalam pukul 7 pagi. sampai je rumah aku terus sapu minyak gamat kat kaki aku. then texting kejap dengan Eqa. pastu terus tidur.bangun je tidur pukul 2 lebih, aku tengok kaki aku bengkak gila. nak jalan pun macam OKU. haha. ok tu jelah cite dia :)

Macam ni lah lebih kurang ibu jari kaki aku bengkok. tapi ibu jari aku bengkok ke atas. *gambar hiasan
Lepas bangun pagi, ibu jari kaki aku macam ni lah rupa dia lebih kurang. *gambar hiasan

Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

Happy Birthday Mama



Happy Birthday Mama yg kali ke-44. Semoga panjang umur dan murah rezeki. Terima kasih sebab jaga asyiq dengan penuh kasih sayang dan penuh dengan kesabaran. Asyiq tahu bukan senang nak jaga orang yang macam ulat ni. Suka ke sana suka ke sini. Hoho :O Tapi mama tetap ambil berat pasal asyiq. Terharu boboi :( Hmm, asyiq minta maaf sebab dah banyak sakitkan hati mama selama asyiq hidup dalam dunia ni. Asyiq dah banyak kecewakan mama buat mama menangis :'( Banyak gila kot dosa asyiq dekat mama. Hmm. Kek nak beli tapi tak cukup modal lah. Beli Fish Cake je lah eh mama ? Hihi, bergurau :P Sedihnya, harini birthday mama, then harini jugak mama balik Sabah. Hmm, sokey lah. Aku dah biasa hidup berjauhan ni semua. Take care of yourself mama. ILOVEYOU <3



Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

akibat main mercun

gambar ini adalah benar dan bukan rekaan semata-mata. gambar ini diambil dari google images. tujuan saya buat post ini bukan untuk menakut-nakutkan. tetapi hanya untuk memberi pengajaran kepada semua golongan. jadi janganlah main mercun kerana ia sangat merbahaya kepada kita :) *gambar hiasan
Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

new handphone




yeayyy. best nya dapat handphone baru. ini kawan aku yang bagi kat aku. baik gila seyh dia. aku tak mintak pun handphone ni. tapi aku happy gila la sebab dia bagi free kan. bukan senang nak dapat kawan macam tu. dia baik gila dengan aku since dari sekolah rendah sampai lah sekarang. btw, thanks eh, iloveyou lah kawan <3
Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

jyeahh!! i'm single!!


oh yeah!! i am single. 100% single. tak percaya ? tak percaya tanya orang kampung pisang. haha. wahh, ini lah hari yang paling dinantikan aku selama ini. tidak menyangkai nye pun. hadoyy. single is better than taken. tapi taken pun best juga. single lagi lah best. hadoyy. hm, ingat nak cari pengganti. siapa nak jadi pengganti BEKAS gf saya? angkat tangan. haha. takpe, siapa yg nak register sila lah hubungi saya di talian 017-7****** . ok. welcome SINGLE asyeeq <3
Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .


Syeera Sanders <3 aww aww . best lah lagu budak ni. kalau lah aku pandai main gitar macam perempuan ni kan best. boleh berduet dengan dia. aww , mesti sweet kan. haha . lagu ni Suraya Faris yang bagi kat aku . aku try dengar terus minat lagu ni. haha / lah\gu je, bukan orang nya. jangan salah faham . haha . k lah, mandi , byee stalkers :)

Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

i love Malaysia

pada tanggal 31 Ogos 1957, negara Malaysia telah merdeka dengan rasminya. saya lahir pada tanggal 14 Disember 1993. saya sangat beruntung kerana telah lahir di negara yang telah merdeka dan aman tanpa perperangan. *eh, apa aku ni? masuk bab sejarah pulok dah. haha.

ni lah profile FB aku masa Malaysia vs Taiwan. wahh, ramai seyh yang pakai default picture gambar bendera MALAYSIA. terharu aku dibuatnya. niat sebenar nak buat semua orang pakai default bendera Malaysia. tapi, ramai yang agak sombong taknak pakai gambar bendera Malaysia. mentang2 lah default masing2 HOT. mana lah nak pakai gambar bendera ni semua. ahaha. ada yang bagi alasan nanti lah, esoklah, ada yang tanya, perlu ke ? tapi yang paling best sekali, ada orang cakap macam ni " apa jadah semuaa pakai DEFAULT BENDERA MALAYSIA ni -,- astaga :D HAHAHA . apa pun tak boleh lah :)  apa2 pun, thanks kepada semua yang support aku and Jol Sepett . WE LOVE MALAYSIA! *kalau gambar tak nampak, klik dekat --> sini

Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

i'm hero :)

semalam aku jadi hero seyh kat bazar jb . smlm ada kes curi duit kat bazar jb . india tu lari2 , then aku tadah kaki je bentes india tu . then, india tu tak dapat kawal larian dia terus jatuh tersungkur. org di sekiling apa lagi , pukul lah india tu ramai2. sampai lah polis yg ada kat bit polis yg dekat2 tempat shisha tu datang tangkap india tu. tapi kaki aku bengkak siak . kaki india tu tak macam besi pulak kan . haha


ni gambar hiasan semata-mata je. tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang sudah meninggal dunia :) haha.

*gambar hiasan. begini lah rupa india tu masa kena pukul dengan orang ramai. kesian dia . tu lah , siapa suruh mencuri. cari lah kerja. banyak kan kerja kosong . jadi pencacai pun ok apa. haha .

begini lah muka si india tu masa kena tangkap dengan polis tu. alahai . kesian dia., alololo buchuk2 . haha . padan muka kau hitam ! :P hehe :) *aku pulak yg lebih :)

Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

elmo elmo elmo

haishh . kenapa lah aku kemaruk sangat dekat binatang ni hah. sampai orang panggil budak elmo pun ada . haha . apa pun tak boleh :)


ni lah first baju elmo ug aku beli kat bazar karat . haha *malu . ni sebelum aku potong bahagian leher . gambar yg dekat bawah ni setelah di potong bahagian leher nya .

macam ni lah rupanya setelah di potong bahagian lehernya . ni pandangan dari depan . pandangan dari belakang boleh tgok gmbar yg kat bawah ni :)
ni lah pandangan dari belakang . sexy bhaii !! haha . kau ada ?
kalau pakai singlet kat dalam mcm ni lah rupanya nnti . tapi ramai yg ckp aku pakai bra . haha . apapuntakboleh . haisss :)

yang dekat tali beg tu kan , nmpak tak ada button elmo ? hah, tu buat sendiri tau . tak main lah beli2 ni sume . bazir duit je. haha .


kasut elmo ? korang ada ? takde kan . haha . ni buat sendiri punya bhaii . takde jual punya . nak tempah ? pon boleh . tapi kena bayaar lah boboii . haha . ok :)

ni topi aku . nyonyah ting plessing jap . haha . tapi topi ni pada Fykaa Sepett skng . hari tu dia bwk balik topi aku . haha . topi ni beli kat kedai . button dia je buat sendiri . haha :)

tengok tu . nmpak tak aku pakai kasut apa ? haha . elmo elmo . kau ada ? haha . dapat snap gambar dengan awek cun pulak tu . nama awek cun sebelah aku ni rosnah . haha . nak kenal dgn dia add dia kat fb ehh .

nmpak tak rantai yg budak baju hitam tu pakai ? hah, tu rantai aku . buat sendiri jgk . haha . malas nak beli . duit takde. haha . ok dah , mengarut sume nya :P
Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

oh shit ! sakit dan luka .



Parkour


Skateboarding


Football

Sebab aku main sukan2 ni lah kaki n tangan aku luka-luka n bengkak-bengkak . yg main bola ni dah biasa . parkour ni yg aku jatuh teruk . maklum lah . aku bukan power pon parkour ni . baru jugak nak berkecimpung . haha . hmm , sabor je lah ~


Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

ohmygod!! rambut aku nak potongg pendek :


 potong potong!!

potong lagi kasi pendek . errr!!

sedih gila siak nak kena potong rambut :( dah 5 bulan seyh aku bela . then nak potong gitu je . sakit bhaii . bru nak bela rambut mcm Andy Sixx . HAHA . tak sampai hajat aku nak buat mcm tu .

haishh . mak aku lah ni suruh aku potong . err . kena sekolah seyh aku malam smlm . telinga aku dah tak boleh tahan . time tu jugak aku cari gunting . gunting pon nak carik dalam 30 minit . lupa letak mana gunting tu . haha . masa nak gunting rambut tu , Nik Xiao pulak call . takpe . aku layan jap . then dah habis oncall dgn dia aku terus ptong . hmmm . selamat tggal rambut lama . iloveyou rambut . haha :P

....

.....

siapa budak kat atas ni ? haha . mesti semua kenal kan . aku nak buat rambut macam ni jelah lepas ni . haha . okay tak ? tak okay pegi M lah . ada aku kisah . haha


Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

i love hardcore \m/

Alesana
Bring Me The Horizon

A Skylit Drive

A Day To Remember

Asking Alexandria

Attack Attack!

Black Veil Brides

Blessthefall

Brokencyde

Bullet For My Valentine

Casino Madrid

Drop Dead Gorgeous

Eyes Set To Kill

For The Fallen Dreams

From Autumn To Ashes

I Set My Friends On Fire

In Fear And Faith

Job For A Cowboy

Miss May I

Motionless In White

Pierce The Veils

Rise Against

Silverstein

Suicide Silence

The Amity Affliction

The Black Dahlia Murder

The Devil Wears Prada

The Padangs

The Word Alive

Underoath

Walls Of Jericho

We Are The Ocean

We Came As Romans


Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

Copyright@Segala Yang Tercatat Di Atas Adalah Berdasarkan Kisah Hidup Asyeeq Jamary