Our Journey Being Together


Anak dara tercekik halkum , yohoiiii Assalamualaikum *ayat jep Sepah* Tak jawab dosa , jgn harap senang masuk syurga . Lol :p Okayy new entry ni , Ilaa pulak yg buat . Acit malas -.- So, aku lahh jd mangsanya . Tenenet . Okayyy so mcm biasalah kan korg dah baca post2 Acit psl perkenalan ktorg , mcm mana ktorg celebrate monthsary together , shared our pictures together kan and last post dia plak yg psl Break Up tuhh -.- menyampahh gua ! cehh takdelah . Actually aku takde lah nk cite byk sgt kan , but aku try lah shared everything yg boleh dishared utk korg . About our journey being together . And aku nak explain everything setiap pergaduhan yg jd between aku and Acit . Yelaa , kat dunia ni byk sgt manusia pelik2 yg pantang benor tgk org bahagia . Cubalahhh bg aku chance nk happy2 dgn sayang aku ni . Betoii dop ? Amboiiii , dok ckp bahasa Pahang weh . Ntah Pahang lah sgt kan -.- "puihhh muntah hijau . Hehe xp Jgn marah , jgn maki . Nanti kene jual . First of all , aku happy sgt sbb ramai support relay kitaorg even kitaorg gaduh teruk . Korg ingat lagi tak yg psl aku gaduh dgn Acit after 3rd Monthsary aku ? Haaaa cepat kerah otak . Ingat cepat2 k . Hikhik xD Okayy masa ni actually mmg salah aku sbb aku melayan laki ape semua . TAPI that time before aku couple dgn Acit . Masa tu just kawan2 je . Kalau berIMissYou bagai dgn laki tu , mmg salah aku lah sbb bangaranggg sgt p buat laguu tu . Tapi masa tu aku pon single mingle . Dop couple lagi sebab aku patah hati kene game dgn jantannnn je ! Huhh geram pulak hati ni bila teringat balik . Telaaa mana taknya . Org couple dgn aku pon sbb nak amek kesempatan . Dah dpt , blaa mcm gitu je *woi bkn beromen ke apa k . Maksud aku mcm nak duit ape jadah lah kan -.-'* Yelaa masa tu time sekolah . Mmg suka lah diguna-gunakan mcm budak hingusan . Nahh .... meleleh hingus gua ni . Sayanggg , lapkan xD Hikhik . After that Acit bengang lah sbb tak sangka aku layan laki kan . Aku lyn pon bersebab . And sebabnya aku jenis kuat berdendam sbb masa silam aku . Tapi now takde lah dah . Aku dah berubah . Semua utk Acit and diri aku sendiri . Pommm ! tepuk tgn . Pap pap pap :3 lol . Masa ni sedih sebab Acit tak layan aku nak dekat seminggu :'( Sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh gua ! Tapi nak buat mcm mana kan . salah sendiri . Nah terima lah akibatnya . That time kalau korg ingat , aku ade masuk hospital sbb sakit . Then masa ni aku berharap sgt yg Acit dtg jenguk aku , ada dengan aku masa aku sakit . Tapi harapanku tidak tercapai . Bagai harapanku untuk mendaki Gunung Everest hancur lebur begitu saja . Trololol takde kene mengena langsung . Haha ! Okay tak lawak -.- . Tiap hari aku pujuk , pujuk , pujuk , pujuk Acit untuk terima aku balik . Tapi biasalah lelaki kan , Ego tinggi Gunung . Aku nak daki pon tak larat . Sampai lah satu masa tu aku give up dgn diri aku . Sampai aku rasa tanak couple sebab aku ni menyakitkan hati org . Yang taleh bla , Botak aka Hasrullah si bestfriend nya Acit ni dok text aku , marah2 aku . Siap kata ada perempuan mcm ala2 "bitch" dok nak si Acit . Katanya siap sanggup byr bape Acit nak asalkan Acit sanggup layan dia . Ya Allah , masa tu Allah je tau mcm mana peritnya hati aku bila Botak ckp mcm tu . Gilaa kejam lah kan -.-' GERAM PULAK AKU ! Tapi nasib baik aku pujuk and cuba explain tiap hari kat Acit . Even kat wad aku tiap hari text Acit , bgtau keadaan aku kat sini . Minta maaf kat dia . Ckp rindu dia , sayang dia , cintakan dia . Tiap hari aku ckp . Masa kat hospital , aku bwk Romeo Jr. (teddy bear hadiah from syg utk birthday aku <3) . Aku tak mmpu nak tahan rindu , so aku just mampu luahkan sedih , rindu semua kat Romeo Jr. Sampai lah aku ckp sorg2 dgn Romeo Jr. tu . Rasa mcm diri ni gila pulak . Huhu ~ Tiap hari aku nangis and harap sgt yang Acit maafkan aku and bagi aku peluang . Rasa terkejut jgk bila usha twitter dia , dia dok melayan perempuan lain , dia nak tanggalkan cincin . Hati aku hancur gila masa tu . Sampai mcm ni dia buat . Tapi sebab tak tahan rindu sangat , aku text Acit . aku ckp yang aku rindukan dia sgt2 . Akhirnya dia bg respon yang dia pon rindukan aku jgk . Guess what ? Malam tu dia call aku tanya khabar aku . Omg menangis mencurah2 mcm air mata air . Chiett tipu je tu :D Masa tu dgr suara dia pon mcm tahan sedih . Alololo sian sayang aku ni nangis ye . Maaf ye sayangg :') Perghh emo plak aku skrg ni bila teringat psl tu . pfft . Okay since tu , Acit dah start layan aku mcm biasa , tkde nak marah aku ape semua . Just nasihatkan aku je :) Akhirnya kitaorg dah takde gaduh2 dah . And kawan2 yg support relay kitaorg happy je bila kitaorg dah baik balik . Thanks a lot korang sbb support relay kitaorg <3


Renggangkan tangan , sit up kejap . Goyang2 kepala , minum air Milo kejap okayy dah . *motif sangat -.-* Hihi okayy now lets continued my story . Part ni aku rasa nak mati kejap . Sumpah nak mati , tapi tanak ahh . Takde sape jaga Acit . Tak sanggup bhai nak bg dia lepas kat pompan lain . Lagi2 suruh jaga . Kalau mama dia takpo lah jgk . Ok yang ni korang mesti sure ingat pasal kitaorg gaduh again . Masa ni aku kat Indonesia . Pegi holiday dgn family aku and uncle aunty aku semua . Biasalah rombongan Cik Kiahh lah katakan . Kalah Mak Jemahh yoo . Hewhew :3 Aku malas nak cita panjang psl benda alah ni . Yelaa buat sakit hati je ingat kan . Korg pon dah tau cite pasal ni kat entry yg haritu Acit updated . But honestly aku mmg TIDAK ADA APA-APA HUBUNGAN DENGAN LELAKI TU . dia as tour guard aku je . As you can see , aku takde pon terhegeh2 mcm laki tu kan ? Aku takde pon update merepek meraban psl laki tu kan ? Mmg lah salah sbb snap pic dgn dia , buat as a friend . Tak rapat ape pon dgn dia . Korang pon boleh fikir , aku ni dah ade bf , handsome lagi . baik . Why lah aku nak indon tu . Jadah lah kan . Sedangkan bibik aku yg indon tu pon aku menyampah , ni lagi lah nk ade fair dgn laki tu . OMG ! bukak lah mata tu uols . Aku ni tak bebal sgt nak cenggitu pon . Family aku ada kat sana . Jadah nak buat pelik2 kat tempat org . -.-' So unmatured ! Aku ade sbb tersendiri why aku benci orang Indon . Too much ! but takan lah aku g tempat org aku nak tunjuk muka benci aku kan . Niat nak kesana sekadar nak bercuti , tenangkan fikiran . Lagi2 masa tu pon aku baru je lepas kuar ward . So doctor sarankan pegi bercuti , tenangkan diri . phewww macam2 masalah -.- Sakit actually rasanya bila difitnah mcm ni . Haa yang lagi aku geram , elok2 aku nak baik2 dgn Acit , nak settlekan masalah . Manusia mana ntah dok benciii lah sgt dgn aku kan . Dok kata aku itu ini . Kalau ye benci pon udah2 lah . Acit tu aku punya . Yang menyampah sgt pehal ?! Ni haa contoh2 babun yang dok menyakitkan hati , mata , jiwa raga gua .

Haa ni lah contoh2 benda yang menyakitkan hati -.-'
Okayy korang cuba fikir , dah 8 bulan kitaorg couple masa ni . Why bila dah gaduh teruk baru semuanya nak blame aku , kata itu ini . Asal masa 1st couple tanak pulak kau org dok kutuk ke apa kan . Semua acah2 suka . Eeee pehal hipokrit ni ? Mencikk ah ! Okay maybe its normal bila bercouple , org nak jatuhkan maruah kita through my relationship . Tp its not fair sebab korang sanggup fitnah sebab tak suka tgk org lain bahagia . Happy ke kau buat mcm ni ? Kau takde hak nak judged aku mcm2 , hukum aku mcm2 . Haa tu siap ade yang suruh Acit seksa aku dulu . Who are you to punish me like that ? Are you God ? I dont think so . If betul apa yg korang judged aku ni , dah lama aku kena karma aku sendiri . Org dah boleh anggap aku murah . Tapi you see that , i am not what are you guys think about . Kita semua tak perfect . Semua mengharapkan hubungan yg sempurna . Memang ada salah silap , tapi bukan hak korang nak hukum aku , fitnah aku sampai mcm ni . Aku sedih jgk bila kene fitnah mcm ni . Mula2 masa aku baca ape korang update psl aku , tanye mcm2 pasal aku , burukkan aku kat acit . Aku fikir why baru sekarang nak buka mulut ? Why baru sekatang nak fitnah aku . Aku tak marah sbb kalau aku marah , aku boleh buat ape . Mak aku selalu ckp mulut org kita taleh tutup . Mmg masa ape yg korang burukkan aku tu Acit mcm iya kan sbb that time aku tau dia marah and bengang . Benda skrg aku just think positive jela . Aku tak salah . why aku nak melenting ? why aku nak kelam kabut nak tegakkan kebenaran kan . Sbb benda tak sama mcm ape yg difitnah . Mmg aku jahat dulu , tapi that time masa sekolah . Hello ! I am 20 now , why nak mcm tu lagi . skrg masa ni aku dah boleh fikir psl kahwin ape semua but aku tanak lagi . benda tu just boleh simpan as mimpi dan angan2 masa future nanti . Skrg just focus kat study . Pulak dah aku dok cite pasal study -.-' mesti boring kan . Hoho . Okay balik kat cite asal :) And about sakit pulak . Salah ke aku update psl sakit ? Korang pon selalu je update mcm tu . Its just SAKIT . bukan aku update ckp "haaa aku nak bunuh diri" , "aku nak kelar tgn aku" . Maybe benda tu anoyying sgt bg korang . Salah ke aku nak attension dr bf sendiri . Kalau menyampah just ignore it . Settle ! Haihh -.- Mesti korang fikir hek elehhh , nak amek simpati org . Kecoh je minah ni . Ingat org simpati lah . Lahh korang update merapu2 takde aku nak menyalak mcm anjing . Ni dok nyalak sana sini . Time gaduh besar baru nak aibkan org . Kesian . Dont even care about my business or problem . I am just being myself and this is me . This is the way Nur Nabila Bt Ramle live with her life . So mind your own business . Cuba kalau korg punya relay mcm ni ? ape korang rasa ? sama je mcm aku . One more thing , for those yg tak suka aku & acit couple , just get your own life my dear friends :) Jadi manusia ni jgn keje nak membias hal org , jgn menyibuk jaga tepi kain org , jgn nak over act sgt mcm kau ni bidadari . Nobody's perfect . Salah silap kita , Allah yang hukum kita . Bukan sesama manusia . Bila korang judge mcm ni , benda ni langsung tak mencabar pon . Langsung tak buat aku give up utk life aku . But aku lagi senang sbb dugaan yg aku dapay , aku berusaha nak settlekan sebaik mungkin . Even selalu gaduh dgn Acit , ada masalah dgn Acit , masalah dtg semua sbb masing2 nak attention from each other . Pusing kepala otak fikir org yg just tau nak hancurkan org lain . Msti korang fikir "lahai minah ni , acah2 alim pulak . kau ingat kau baik sgt ?!" -> ayt ni biasa dh aku kene . Relax lah der . Hikhik xD takan lah aku ckp mcm ni , dh nak kata acah2 alim . tak tutup aurat pon nak bajet2 . Nabi pon pernah ckp "terimalah nasihat dari semua orang walaupun dari seorang pelacur" haa dgr tu . Even aku ni tak bertudung , tak tutup aurat , tak salah kan nak dgr nasihat aku even sikit ? Pfft -.-' Okayy habilah dah cerita aku . Now korang boleh pegi dapur , bkak peti ais , minum air k . Aku ade sediakan Rebina dlm tu . Jgn rebut2 okay anak-anakku . Lol :p

Woi mana habis lagi lah . pomm ! Kene tipu . Hihi :D Jangan marah , nnti cepat tua . Nak xD Macam biasalah , dah nama pon bout our journey kan . So better aku cite yg geram , sedih , gaduh , marah ape semua . Now , lets continue with a new chapter . Bout Our Happiness <3 Haa korang nak tau , since kitaorg couple , too much memories yg indah2 . Bak kata pepatah , "Hutang emas dibawa belayar , setiap memori  nak simpan dihati" . Hehe :3 Sweet tak ? trololol . (padahal takde kene mengena langsungkan -.-) Tapelah , so skrg ni ape yg aku boleh kongsi , aku kongsi . Ape yg Acit update kat entry yg before this semua from luahan hati dia kan . Now aku luah sendiri from the bottom of my heart . Cewahh :3 :3 Aumm :* Okay 1st masa kitorg baru knl . That time mber aku si Naz yg kenalkan ktorg . Mcm ape yg Acit ckp , kitorg kenal pon sbb si Naz ni . Yelaa masa t pon aku bru break kan . Perghh tiba2 cite plak psl ni . Okay dah stop -.-' Masa ni ktorg mcm biasa lah , malu2 kucing . 1st time tegur each other . Haha xD Acit pon that time gataiii tangat2 sbb drop number dia kat IMchat aku . Mula2 masa tgk Acit ni , lerhhhh hotstuff sia . Aku pon tak berani nak rpt . Yelaa standard hotstuff ni bajet2 je kan . Hahaha xD tipuu je . Masa dok chat2 dgn acit ni , aku pon usha lahh gambar dia . Not bad lah "encom" katanyaa . Then masa tu aku baru balik keje . That time hari Jumaat . Last day aku keje kat office papa . Aku keje halfday je masa tu . Yelaaa mls ah nak keje lama2 , lagi pon aku last day kan . So , balik je rumah ape sume , aku on lah lappy . Si Naz pulak dok IMchat aku ajak skype . aku pon dgn muka selekeh makai dok lah skype dgn dia . Tiba2 dia p lah invite group skype kat aku . Dlm tu ada Acit skali . Nak meletup jantung ni haa tiba2 si Naz ajk kan . Hahha xD  Okay tak lawak . Pastu kitorg pon skype lahh . Guess what , masa aku nmpak je muka Acit tu , Demi Allah nak menangis , nak sakit jantung pon ade . Tak sangka lah pulak muka dia mcm late bf aku yg meninggal tu . nama dia sape ? Taleh tau kang Acit sepak . Lol . Tiba2 masa dok skype ape semua ktorg tak berckp sbb speaker si Naz tu bangarang mcm dia jgk . Okay jgn marah . Gua tipuu je . hoho :O So takan lah aku nak berckp dgn Acit kan . Aku ni dalaa pemalu -.- (tampaq aku sat) . Tiba2 skype Acit ni mati . Aku pon dok IM lah dia tnye awat kan . Rupanya lappy masuk air -.- Air sabun plk . Jadahh lah mana dtg air tu :( Tapi lepas je skype , aku terus lari kat mak aku nangis2 ckp aku nmpak arwah (padahal tu Acit je . Just muka mcm seiras sikit ah) Okayy bla bla bla , tutup cite psl skype . Now psl num plak . Bila aku tak keje , mcm biasalah aku dok ngadap lappy , onlineeee je . Masa tu aku addicted sikit kat fb . maklumlah tak tauu lg psl twitter ni . Tau just tak ngeti guna :( Sedihh life aku . Tsk tsk T_T . Masa ni ktorg dah start rapat2 , kenal each other , acah2 mcm knl dah bertahun2 , but that time masa ktorg rapat aku tak terfikir pon yg dia ni dh ade crush . Ape jadah erk nama dia . Haa "beruk betina" -.-' and i thought dorg ni just kwn sbb masa ni acit mcm nafikan jela . Tuptap tuptap aku dpt tau dorg cple . Yelaa rasa mcm jatuh hati lah kt acit kan . Then acit pon dol tk p habaq mai kat cek pasai ni . Dahhh patah seribu tulang rusuk aku . Okay diam aku tipu -.- Pastu masa dpt tau tu aku just ngadu kat Naz , nangis2 kat dia sbb aku ingat si Acit ni just game aku je . So nak tanak aku terpaksa lah support relay dia dgn beruk betina tu . Yelaa sape lah tanak tgk org dia syg tak bahagia kan . Bangang2 aku , aku ade prasaan . Okay tutup cite . So aku pon start jauhkan diri dr Acit . bla bla bla ape sume , tiba2 dia mention aku kat twitter . Dok sweet2 bagai dgn aku . Aku pon pelik lah *kalau nini jadi pelek -.-'* Haha xD so aku lynkan jela sbb dah rasa something kan . mcm ci Acit ni nk buat beruk jeles . So biar lah depaa . Then oneday tu mak aku mcm happy jela tgk aku senyum sorg2 , asyik dok cite pasai acit kat dia . Then mak aku ckp "if akak rasa akak happy dgn dia , akak tunggu dia :')* aku ponn tsk tsk :'( terharuuuuuuuuuuuuuuuuu . Okay over -.- aku pon dok lah tggu . Tiba2 acit text aku nak dok kata ade benda nak bgtau . Aku pon excited lah . tnye lah nk bgtau apa . Dia pon ckp takpelah nnti kita otp k . Then time otp tu acit mcm gagap2 nak ckp "mcm org buat salah lah kan" hihi :3 then dia terus proposed aku through the fon . Yelaa masa ni aku kt Bangi , dia plak kat Jb . Normal lah bila org minta cple , mesti kita mcm speechless , then happy dia mcm aku lah org paling bertuah kt dunia . Lol . So hari Jumaat , pukul 5.24 ptg , aku pon rasmi jadi gf dia :') Okay cite psl perkenalan ktorg dah habis . Now cite pasal pertemuan ktorg pulak . Face to face okay . Hihi xD

Okay masa ni pulak hari Jumaat , 11 May 2012 . Acit dtg kl . Tujuan nk meet aku lah for the 1st time . Masa ni ade cousin aku si Emy and Alin . Dorg lah yg teman aku masa nk jmpe si Acit ni . Yelaa kne lah ade org teman , Kang acit culik aku , tak balik2 aku nanti . Hikhik tipu je . Aku bwk dorg pon sbb mak aku suruh dorg follow . Yelaa bahaya kan kalau aku sekor dua dgn acit . Lagi2 bru knl -.-' Okay masa meet kitaorg lepak kat Genting . Haa cite selanjutnya Acit dah cite kat entry lama kan . So tayah cite lah k . Should be kitaorg stay genting sampai Ahad , tapi tiba2 mlm sabtu tu bapak aku call suruh balik sbb urgent . Pasal abg aku -.- Ishh spoiled je . Masa nak balik tu aku dok sedih lahh . Mana taknya dpt spend time kejap je dgn Romeo aku tu . Pfft ! Then sbb taktau nk campak Acit kt mana , terpaksa lahh suruh acit stay rumah Emy . Alolololo tiannn syg kita ni . Kami tpksa berpisah kejap psl hal peribadi aku . Nak tau ape ? Bolehhh bla ! Sibuk pulak korg ni . Hihihi jgn marah , kang kene sepak :p Okay then plan esok tu nak lah jmpe si Acit kan . Tibe2 pulak bapak aku ckp nk celebrate Mother's day . Terpaksa lah pegi . Dgn hati pasrah , resah gelisah , punah ranah hatiku (amboiii :p) terpaksa cancel plan . Nasib acit paham . Thanks sayangg :* Okay hbis cite psl ni . Then cite psl 2nd meet . Masa ni aku dgn Sykin . My ex roomated kat KPTM Bangi dulu , my beautiful daughter and understanding friend :') , dia lah yg teman aku dgn Acit . Then ktorg lepak lah kat Leasure Mall dulu . Tepu aku kat sana . Hahha xD pastu dah taktau buat ape , aku ajk lah si Acit dgn Capix pegi The Mines . Haa Capix tu teman Acit . Alang2 that time dia nak usha si Sykin . Tapi tak dapat . Hahahah xD So ktorg lepak lah kat Mines . Jalan2 , g makan kat Kfc then pulang ke rumah . Masa nak balik tu , aku pon dok sedih dah . Yela ingat esok tu Acit nak balik . Sedihnyaa . Nangis teruk gila aku that time :'( Rindu kan . Hmm tapi rupanya balik lambat lagi -.- Masa tu pulak aku tgh nak final exam . So busy study je . Kepala nak study , otak fikir Acit . Hikhik :3 Aumm aumm . Masa tu Acit nak balik Jb dah . Aku ade buatkan dia love note kecik tapi ade dlm 30 keping , then gambar kitaorg and . Sedih act masa ni . Tanak lah dia balik lg kan . Dala jauh . Masa ni kitorg terpaksa usaha pertahankan long distance relationship kitorg . Masa nak jumpa Acit , and nak anta Acit kat TBS , aku ajak lah Sykin teman . Masa ni pon Sykin bosan . Keje dia asyik ngekot aku je . Hihihi xD Masa dah sampai tbs , aku dah nangis2 . Aku mcm risau , takut , sedih . Mana lah tahan bila berjauhan kan . So Acit always ckp , "nanti Romeo datang jmpe Juliet lagi k . Juliet jgn lah sedih . Juliet kuatkan sayang :') *sambil lap air mata aku*" masa ni nmpak mata Acit tahan nangis . Masa dia dah naik bas , dia bukak hadia yg aku bg tu . Tiba2 dia nangis . then ws aku sambil nangis kata rindu ape semua :') Hihihi . Then kitaorg dah tak berjumpa hampir sebulan . Masa birthday aku pulak , Acit dtg . Yeayyyy ! Akhirnya dpt jgk aku celebrate birthday with my sayang . Harapan aku termakbul :') Lagi pon masa ni parent aku g US . Dorg ade keje kat sana . So celebrate dgn Acit  , Capix and Seri . Thanks korg sbb ade time my birthday . And sayang thanks cz surprising me with teddy bear , your drawing and cards :') Iloveyousomuch :* Masa ni pon aku nak anta Acit balik Tbs dah . Sbb kne balik awal . Uncle and aunties aku nak celebrated birthday aku jgk . Hikhik xD Masa nak balik pon mcm biasa lah aku sedih . Nak anta Acit and Seri kan . Aku dgn Capix dah uwerkk uwerkk :'( lol After anta Acit and Seri , aku balik lah dgn Capix . Dgn muka toyaaa -.- sedih bagai kan . Dalam kete aku diam jelaa . Tapi si Capix pulak over dok cite "Ilaa aku rindu ah Seri :'( Aku itu ini lah" mcm2 lah dia bebel kat aku . Yelaa 1st time katanya couple jauhkan . Mcm aku dgn Acit ah . Nahhh amek kau . Aku sedih dulu kau perli2 kan , nah kau dpt balik . Hoho . Aku pon anta lah dia kat rumah dia and balik Rawang sekor2 . Takde org teman pon . So sad :( Maaf lah aku ni nyanyok sikit nak ingat pasal tarikh2 ape semua . Bongok lah katakann . And for the 1st time , aku dpt jgk buka puasa sama2 with Acit . Malam tu Acit tido rmh aku . Jgn fikir mcm2 . Abg aku ade k . That time acit tido bilik tamu . aku tido bilik aku . So nothings happened . Esoknya anta acit balik jb balik . sedih lah dah lagi skali :'( Then after a few months , Acit decides nk stay KL . Nak jaga aku katanya . So dgn happynya , aku dpt lah jumpa dia hari2 . Kitaorg selalu lah jgk celebrate monthsary together . Tgk wayang , makan , lepak2 , snap picture together , shopping :D Haaa korg ingat tak psl aku masuk ward bulan 12 haritu . Masa tu happy sgt bila Acit yg jaga aku . Dia suap makan , bg aku mkn ubat , jaga aku bila aku tido , bila aku tgh sakit dia slalu ckp "sayang tahan k . kuat kan :') sambil usap2 rambut aku and kiss dahi aku" , and bila aku nk g toilet , dialah yg dok papah aku sampai toilet then tunggu aku kat depan pintu , papah aku sampai katil . Then sanggup tak ckup tido semata2 nak tgk aku sihat . Tapi sayangnya dia kene jaga aku masa birthday dia masa 14 Dec 2012 . Aku tak sihat lg that time , so terpaksa celebrate birthday dia kat dalam wad . B4 that dah plan mcm2 nak buat surprise kat dia . tapi tak kesampaian ,. Disebabkan condition aku tak kuat , terpaksa minta tlg Wawa & King belikan hadiah utk Acit :') And minta tlg dorg bawak aku turun hospital , g Secret Recipe dpn hospital tu , belikan kek utk Acit . Then masa mlm tu aku mcm cuak2 lah . tak larat nak bgn ape semua kan . taktau nk buat surprise mcm mana .Dah lg 5 minit pkul 12 , aku cepat2 turun katil , bukak almari nak amek kek . Tp acit ingat aku nk amek brg . Hihi lama lah jgk aku mencangkung kat tepi kati dgn tgn masuk air , pening bagai . then slow2 psg lilin , curi lighter dia pulak tu . Nasib syg tak perasan . then merangkak slow2 (dh mcm Ju'On dh aku masa ni :p)  kat blkg dia (masa tu Acit tgh leka main game and tweet2) . And that time rasa jgk lah yg Acit maybe ingat aku lupa psl birthday dia . Then aku p blkg dia and ckp "Happy Birthday sayangg ! *sambil hulur kek yg slice tu then ade satu lilin kat situ* Acit punya lah happy . Happy sgt sbb aku makbulkan doa dia nak celebrate birthday sama dgn aku :') then dia tiup lah lilin tu , And aku ckp lah sorry sbb kita celebrate kat wad je . I tak kuat lg nak celebrate kat luar . Kalau i sihat , mesti plan i dah jadi :') That acit ckp its okay syg . And aku pon peluk dia and cium pipi dia :) Pastu aku pon amek lah hadiah blkg langsir . Hahaha tak boleh bla letak blkg langsir -.-' Aku bg lah Acit . Acit mcm dah tau aku bg ape , tp acah2 mcm taktau -.- Menyampahhh ! nak buat surprise mesti tak jd . hoho . Then acit dgn rakusnya buka hadiah tu . Haha happy gila dia dpt hadiah sampai lupa aku yg dok tahan sakit -.-' Tapi takpelah . Aku faham sbb tu hari penting dia kan :*

*sayang tiup lilin *sayang baca card birthday aku bagi *sayang peluk hadiah *then sayang dgn rakusnya bukak hadiah . Alololo Happy Birthday Khairul Asyiq Bin Jamary <3

And after je dia tgk hadiah tu , aku bg dia Skateboard Dark Star punya . Punyalah tak sabar , mlm tu jgk dia godek deck baru tu , psl ape yg patut then dgn bangganya main skate kat dalam wad aku -.- See boleh nampak happynya dia mcm mana :) Sukaa je . 


Ni lah skateboard yang aku hadiahkan untuk birthday dia . Tapi dah lunyai dah sbb asyik main je . Hahaha xD



















Okay then masa ni pulak , aku dgn Acit mmg dah lama plan nak pegi Concert Pierce The Veil & Sleeping With Sirens kat KL . Aku pon lupa lah dah ape nama stadium tu . Masa ni concert Paramore pon live in kl jgk . Kiranya stadium sebelah2 je . Fyi , aku ni tak penah tau psl band ni and tak penah dgr lagu dorg . Then tiap kali dlm kete , acit mcm biasa lah psg lagu kat phone dia . Bosan katanya dgr radio -.- Dgn lagu hardcore dia . Aku langsung tak faham org berjiwa hardcore ni . hahah . Tapi after acit suruh dgr and layan , aku pon layankan jela . Best lah jgk lagu2 depaa ni . Mana aku suka , lagu tu jela yg aku dok hafal . hihi xD Then masa p concert tu , aku dgn si Acit , Wawa and King . Baik benor dorg ni dok teman kitaorg . Yelaa Acit punya kwn ramai yg pegi sana . Aku manalah kenal sape2 . Aku pon ajk lah Wawa tu . So aku ade lah teman kan :) Wawa and King pon jenis layan hardcore . Dorg pon layan lahh jgk . Rmai gile ah kat sana . Bapokkk  lah handsomenya si Kellin Quinn tu . Terpikat lah pulak <3 Acit sampai bape minggu demam PTV dia tak habis lagi . Haha yelaa mana taknya . Minat sgt kan dgn depaa .

Haa ni lah kitaorang masa ni . Dala ramai gila . Penat aku dgn Acit dok jerit2 sampai nak nyanyi  pon hilang suara -.- Acit dgn rambut barunya . Hoho xD

After that , rutin harian kami mcm biasalah kan . Mcm couple yg lain jgk . Dating , tgk wayang , mkn sama2 and so on . Now Acit pon dah kat Jb . Dia balik sana sbb rindu mama and kawan2 dia . Aku pulak balik rawang sbb tgh cuti sem . So hopefully dia nak lah balik kl lagi . Yelaa kalau dia kat sana , mesti berat hati kan nak tinggalkan rumah :') So aku pon dah penat nak type . Amek masa berhari2 nak type . Elok2 dah type panjang2 , lappy boleh hang lah , mati lah . Then type kat pc , si Mika encom tu dok kacau lah pulak . Haaa nak tgk mika Encom tak ? Dia ni gayboy Acit . Hihihi xD

Hai . I'm doing a Froggy Style . Wanna join me ? Hihi xD Xoxo  , Mika Encom :*

Okay ni aku share sikit pictures kitaorg selama nak dekat setahun couple :')

Masa ni saja lepak jln2 g TS and Pavi . With Acit , Wawa and King :)

That time kitaorg pegi I-City dgn Achap and Niniey :)

Yang ni kitaorg nak p balik Rawang . Si nak tunggu si Acit packing brg2  , snap lah kejap . Sibuk sgt dgn Tiger dia tu . Aumm :3

Kat taman depan rumah Tebel . Member si Acit (Y)

Otw balik KL . That time , Acit yg drove my car . Yeayyy ! Takde lah penat dah nak drive sanasini sbb sayang dh pandai drive :D

Lepak kat TS with Wawa and King :)

Makan Pizza Hut kat Jusco Rawang . Masa ni ada Lisa and Yana . Gambar ni motif nak bahan sorg budak ni . Namanyaaa dirahsiakan xD

Ishh apa tolak2 ni sayangg . Kang tak comel dah i jatuh :p

Lepak kat rumah Acit . Watching movie kat lappy and layan syg don snap picture <3

Lepak kat The Mines . 

1- Hey Acit ! Dgr cakap i . Hihi  2- Duckface please :3  3- Ape tengok2 -.-   4- Hi ! Saya Acit and ini gf saya Ila . Hiiiii ! Peace (Y) Hahaha xD

Iloveyou , Imissyou , Ineedyou , Kiss & Hugs pleaseee :3

Acit : Sayang nak kiss :3   Ilaa : Nah sayang . Churp churp :* hihi


Perghh tangan Acit mahal tu -.-


Tangan pun dah lenguh , tekak dah haus , otak dah pentol , mata dah rabak . So sampai sini jela entry untuk hari ini . Nanti ade masa kami update lagi okay :) And btw doakan hubungan kitaorg kekal hingga ke jinjang pelamin . Kalau termakbul , dpt lah jgk korang merasa nasi minyak kat kenduri nanti . Hahaha xD And we are still counting untuk genap setahun . Will be celebrate our 1st year anniversary on 6 April nanti . Doakan hubungan kami and nothing bad happen between us . And thanks a lot for those yang always support relay kami . Chiehh ! Acah2 retis pulak -.- Bajet bajet je . hihi . To haters , thanks sbb always mendajal kami , buat fitnah and anything bad for my relationship . I dont mad because everything yg korang buat , kitaorg akan take it to be positive . Even ade negative tu , its normal for every relationship . Selagi ade sayang , kasih and cinta antara kitaorg , selagi tu hubungan ni akan dipertahankan . So stop ruined others relationship termasuk lah relay aku . And to Khairul Asyiq Bin Jamary . Thanks for everything . I miss you so much . I miss everythings about us . How i wish that you can miss me like how i did . A million feelings , a thousand thoughts , a hundred memories , all for one person and i do love you so very much :* I'll always trying to keep us forever by planning a future with you . And i hope kita sama2 kuat untuk hadapi semua cabaran yg akan dtg nanti k sayang . Please stay with me whatever happen :') Iloveyousomuchmylove Asyeeq Jamary :* <3 Kiss and Hugs . Keep Calm and Stay Great . NeverJeritNever ! Aumm :3

Sincerely Your love , Nur Nabila <3











Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

Copyright@Segala Yang Tercatat Di Atas Adalah Berdasarkan Kisah Hidup Asyeeq Jamary