Luahan Hati

Buntu buntu buntu buntu bontot!!!! Kusut kusut kusut kusut kasut!!! Serabut serabut serabut serabut perabot!!! Itulah yang ada kat kepala otak gua setiap hari. Rasa macam give up pun ada. Hmm. Setiap hari ada je masalah yang timbul. Kalau takda masalah tak sah. Tiap hari fikir problem itu ini itu ini. Dengan masalah family masalah diri. Masalah cinta? Itu lagilah kusut. Gua kalau bab cinta ni malas nak ambil serius sangat sekarang. Memang gua ada suka, sayang dan cinta kat someone ni. Memang kitaorang saling suka sama suka. Kitaorang happy dan bahagia sangat bila bersama. Dia buat gua lupakan semua problem yang ada kat kepala ni. Gua bahagia bila dengan dia. Tapi, gua belum ready nak couple couple apa bagai ni. Ini bukan masalah still sayangkan ex-gf or what. Ex-gf gua apa semua takda kena mengena. Gua pun dah lama lupakan dia. Dia just masa lalu gua. Dan tak terfikir pun nak getback. Dan gua tak suka dia banding-bandingkan diri dia dengan ex-gf gua. Setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. Gua terima je seadanya. Yang penting, be yourself. Itu je yang gua nak. Yang penting hati tu jujur, ikhlas sayang dan cintakan gua. Lagipun, kitaorang macam ni pun dah cukup bahagia. Soal couple tu biarlah masa yang menentukan. Tak couple tak bermakna hati tak sayang atau tanakkan dia. Tapi gua sayangkan hubungan kitaorang yang sekarang ni. Bila couple, mesti akan ada gaduh or selisih faham. And lama-kelamaan mesti relation jadi goyang dan seterusnya akan ada perkataan "break"! Gua takmau semua tu. Gua dah penat dan malas nak macam tu. Bila dah break mesti hubungan kitaorang takkan kembali macam sekarang ni. Harap dia faham keadaan dan situasi gua. Tak couple pun kitaorang dah bahagia kan. Dia risau gua dirampas perempuan lain. No! Gua bukan jenis lelaki yang senang nak sangkut dekat perempuan. Selama 20 tahun gua hidup, gua pernah couple lima kali je since gua form 5. See? Gua bukan jenis yang senang nak couple couple ni. Harap dia boleh fikir secara professional. Kalau gua sayang sorang, gua akan sayang sorang je. Gua tak suka kongsi kongsi macam makan magie. Fikirlah baik baik okay? Jangan terburu-buru. Nanti menyesal dikemudian hari apa pun tak dapat. Assalamualaikum~


Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

Hidup Baru

Assalamualaikum semua pembaca. Sihat? Demam? Sakit perut? Selesema? Maaf saya bukan seorang doktor. Kalau sakit pergi klinik ya. Hehe :) Rasanya masih belum terlambat nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua muslimin dan muslimat yang masih belum meninggal. Maafkan salah dan silap saya sekiranya ada. Sekiranya tiada, tak perlulah nak mintak maaflahkan. Huhu :) Harap raya tahun ni lebih bermakna dari tahun sebelumnya. Alhamdulillah, puasa tahun ni saya puasa penuh walaupun pelbagai dugaan   dan hasutan yang diberikan. Bolehlah dapat duit raya banyak tahun ni. Yeay!! :D Saya kecik lagi sebenarnya. Baru 20 tahun -,- Hee, apa gua merepek ni. Okay, semua dah maklum yang saya dengan Ilaa Nabila a.k.a bekas kekasih saya tu dah break. Kenapa break? Biarlah antara saya dengan dia je yang tahu. Hubungan kami bertahan cuma 1 tahun 1 bulan 10 hari. Nice numbers isn't it? Tapi sayangnya jodoh kami tak panjang. Kami ditakdirkan tidak untuk bersama. Alhamdulilah, kami berpisah secara baik tiada pendam dan dendam. Kami tidak bermusuh malah kami masih berkawan tapi tak seperti dulu. Bahasa dan layanan tak lebih sebagai seorang kawan. Kalau ada jodoh tak kemana kan? Sebenarnya takda idea nak update blogger ni. Maklumlah dah berzaman tak update. Idea pun kurang. Ayat pun terabur macam gigi korang. Huhu. Btw, saya happy dengan hidup baru saya. Bukan sebab bebas nak bergaul. Tapi hati saya dapat berehat setelah disakiti dan sebagainyalah. Ini mungkin hikmah dari-Nya. Buat masa terdekat ni, saya belum terfikir nak ada apa-apa hubungan dengan sesiapa pun sebab saya masih trauma dan takut dengan CINTA. Cinta ni nampak je indah, tapi bila dah di alam percintaan, macam macam hal ada. Yang penting kena kuat semangat, jangan cepat mengalah. Amboi, jadi dokor cinta pulak gua pagi-pagi buta ni. Haha :) Saya serik bercinta. Ya, memang mulanya happy. Tapi akhirnya.... Hmm macam ni lah kesudahannya. Apa pun tak dapat. Yang dapat pengajaran dan pengalaman. Yang paling penting kenangan. Okay, gua dah penat nak membebel sekor-sekor. Nanti kalau gua rajin gua updatelah blog lagi. Thanks baca. Kali ni takda bagi minuman free. 7Eleven harini bukak sekerat hari je. Baru nak payung korang air. Takda rezeki nak buat macam mana kan? Haha. Dah lah, bye semua. Assalamualaikum :)


Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

Our Journey Being Together


Anak dara tercekik halkum , yohoiiii Assalamualaikum *ayat jep Sepah* Tak jawab dosa , jgn harap senang masuk syurga . Lol :p Okayy new entry ni , Ilaa pulak yg buat . Acit malas -.- So, aku lahh jd mangsanya . Tenenet . Okayyy so mcm biasalah kan korg dah baca post2 Acit psl perkenalan ktorg , mcm mana ktorg celebrate monthsary together , shared our pictures together kan and last post dia plak yg psl Break Up tuhh -.- menyampahh gua ! cehh takdelah . Actually aku takde lah nk cite byk sgt kan , but aku try lah shared everything yg boleh dishared utk korg . About our journey being together . And aku nak explain everything setiap pergaduhan yg jd between aku and Acit . Yelaa , kat dunia ni byk sgt manusia pelik2 yg pantang benor tgk org bahagia . Cubalahhh bg aku chance nk happy2 dgn sayang aku ni . Betoii dop ? Amboiiii , dok ckp bahasa Pahang weh . Ntah Pahang lah sgt kan -.- "puihhh muntah hijau . Hehe xp Jgn marah , jgn maki . Nanti kene jual . First of all , aku happy sgt sbb ramai support relay kitaorg even kitaorg gaduh teruk . Korg ingat lagi tak yg psl aku gaduh dgn Acit after 3rd Monthsary aku ? Haaaa cepat kerah otak . Ingat cepat2 k . Hikhik xD Okayy masa ni actually mmg salah aku sbb aku melayan laki ape semua . TAPI that time before aku couple dgn Acit . Masa tu just kawan2 je . Kalau berIMissYou bagai dgn laki tu , mmg salah aku lah sbb bangaranggg sgt p buat laguu tu . Tapi masa tu aku pon single mingle . Dop couple lagi sebab aku patah hati kene game dgn jantannnn je ! Huhh geram pulak hati ni bila teringat balik . Telaaa mana taknya . Org couple dgn aku pon sbb nak amek kesempatan . Dah dpt , blaa mcm gitu je *woi bkn beromen ke apa k . Maksud aku mcm nak duit ape jadah lah kan -.-'* Yelaa masa tu time sekolah . Mmg suka lah diguna-gunakan mcm budak hingusan . Nahh .... meleleh hingus gua ni . Sayanggg , lapkan xD Hikhik . After that Acit bengang lah sbb tak sangka aku layan laki kan . Aku lyn pon bersebab . And sebabnya aku jenis kuat berdendam sbb masa silam aku . Tapi now takde lah dah . Aku dah berubah . Semua utk Acit and diri aku sendiri . Pommm ! tepuk tgn . Pap pap pap :3 lol . Masa ni sedih sebab Acit tak layan aku nak dekat seminggu :'( Sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh gua ! Tapi nak buat mcm mana kan . salah sendiri . Nah terima lah akibatnya . That time kalau korg ingat , aku ade masuk hospital sbb sakit . Then masa ni aku berharap sgt yg Acit dtg jenguk aku , ada dengan aku masa aku sakit . Tapi harapanku tidak tercapai . Bagai harapanku untuk mendaki Gunung Everest hancur lebur begitu saja . Trololol takde kene mengena langsung . Haha ! Okay tak lawak -.- . Tiap hari aku pujuk , pujuk , pujuk , pujuk Acit untuk terima aku balik . Tapi biasalah lelaki kan , Ego tinggi Gunung . Aku nak daki pon tak larat . Sampai lah satu masa tu aku give up dgn diri aku . Sampai aku rasa tanak couple sebab aku ni menyakitkan hati org . Yang taleh bla , Botak aka Hasrullah si bestfriend nya Acit ni dok text aku , marah2 aku . Siap kata ada perempuan mcm ala2 "bitch" dok nak si Acit . Katanya siap sanggup byr bape Acit nak asalkan Acit sanggup layan dia . Ya Allah , masa tu Allah je tau mcm mana peritnya hati aku bila Botak ckp mcm tu . Gilaa kejam lah kan -.-' GERAM PULAK AKU ! Tapi nasib baik aku pujuk and cuba explain tiap hari kat Acit . Even kat wad aku tiap hari text Acit , bgtau keadaan aku kat sini . Minta maaf kat dia . Ckp rindu dia , sayang dia , cintakan dia . Tiap hari aku ckp . Masa kat hospital , aku bwk Romeo Jr. (teddy bear hadiah from syg utk birthday aku <3) . Aku tak mmpu nak tahan rindu , so aku just mampu luahkan sedih , rindu semua kat Romeo Jr. Sampai lah aku ckp sorg2 dgn Romeo Jr. tu . Rasa mcm diri ni gila pulak . Huhu ~ Tiap hari aku nangis and harap sgt yang Acit maafkan aku and bagi aku peluang . Rasa terkejut jgk bila usha twitter dia , dia dok melayan perempuan lain , dia nak tanggalkan cincin . Hati aku hancur gila masa tu . Sampai mcm ni dia buat . Tapi sebab tak tahan rindu sangat , aku text Acit . aku ckp yang aku rindukan dia sgt2 . Akhirnya dia bg respon yang dia pon rindukan aku jgk . Guess what ? Malam tu dia call aku tanya khabar aku . Omg menangis mencurah2 mcm air mata air . Chiett tipu je tu :D Masa tu dgr suara dia pon mcm tahan sedih . Alololo sian sayang aku ni nangis ye . Maaf ye sayangg :') Perghh emo plak aku skrg ni bila teringat psl tu . pfft . Okay since tu , Acit dah start layan aku mcm biasa , tkde nak marah aku ape semua . Just nasihatkan aku je :) Akhirnya kitaorg dah takde gaduh2 dah . And kawan2 yg support relay kitaorg happy je bila kitaorg dah baik balik . Thanks a lot korang sbb support relay kitaorg <3


Renggangkan tangan , sit up kejap . Goyang2 kepala , minum air Milo kejap okayy dah . *motif sangat -.-* Hihi okayy now lets continued my story . Part ni aku rasa nak mati kejap . Sumpah nak mati , tapi tanak ahh . Takde sape jaga Acit . Tak sanggup bhai nak bg dia lepas kat pompan lain . Lagi2 suruh jaga . Kalau mama dia takpo lah jgk . Ok yang ni korang mesti sure ingat pasal kitaorg gaduh again . Masa ni aku kat Indonesia . Pegi holiday dgn family aku and uncle aunty aku semua . Biasalah rombongan Cik Kiahh lah katakan . Kalah Mak Jemahh yoo . Hewhew :3 Aku malas nak cita panjang psl benda alah ni . Yelaa buat sakit hati je ingat kan . Korg pon dah tau cite pasal ni kat entry yg haritu Acit updated . But honestly aku mmg TIDAK ADA APA-APA HUBUNGAN DENGAN LELAKI TU . dia as tour guard aku je . As you can see , aku takde pon terhegeh2 mcm laki tu kan ? Aku takde pon update merepek meraban psl laki tu kan ? Mmg lah salah sbb snap pic dgn dia , buat as a friend . Tak rapat ape pon dgn dia . Korang pon boleh fikir , aku ni dah ade bf , handsome lagi . baik . Why lah aku nak indon tu . Jadah lah kan . Sedangkan bibik aku yg indon tu pon aku menyampah , ni lagi lah nk ade fair dgn laki tu . OMG ! bukak lah mata tu uols . Aku ni tak bebal sgt nak cenggitu pon . Family aku ada kat sana . Jadah nak buat pelik2 kat tempat org . -.-' So unmatured ! Aku ade sbb tersendiri why aku benci orang Indon . Too much ! but takan lah aku g tempat org aku nak tunjuk muka benci aku kan . Niat nak kesana sekadar nak bercuti , tenangkan fikiran . Lagi2 masa tu pon aku baru je lepas kuar ward . So doctor sarankan pegi bercuti , tenangkan diri . phewww macam2 masalah -.- Sakit actually rasanya bila difitnah mcm ni . Haa yang lagi aku geram , elok2 aku nak baik2 dgn Acit , nak settlekan masalah . Manusia mana ntah dok benciii lah sgt dgn aku kan . Dok kata aku itu ini . Kalau ye benci pon udah2 lah . Acit tu aku punya . Yang menyampah sgt pehal ?! Ni haa contoh2 babun yang dok menyakitkan hati , mata , jiwa raga gua .

Haa ni lah contoh2 benda yang menyakitkan hati -.-'
Okayy korang cuba fikir , dah 8 bulan kitaorg couple masa ni . Why bila dah gaduh teruk baru semuanya nak blame aku , kata itu ini . Asal masa 1st couple tanak pulak kau org dok kutuk ke apa kan . Semua acah2 suka . Eeee pehal hipokrit ni ? Mencikk ah ! Okay maybe its normal bila bercouple , org nak jatuhkan maruah kita through my relationship . Tp its not fair sebab korang sanggup fitnah sebab tak suka tgk org lain bahagia . Happy ke kau buat mcm ni ? Kau takde hak nak judged aku mcm2 , hukum aku mcm2 . Haa tu siap ade yang suruh Acit seksa aku dulu . Who are you to punish me like that ? Are you God ? I dont think so . If betul apa yg korang judged aku ni , dah lama aku kena karma aku sendiri . Org dah boleh anggap aku murah . Tapi you see that , i am not what are you guys think about . Kita semua tak perfect . Semua mengharapkan hubungan yg sempurna . Memang ada salah silap , tapi bukan hak korang nak hukum aku , fitnah aku sampai mcm ni . Aku sedih jgk bila kene fitnah mcm ni . Mula2 masa aku baca ape korang update psl aku , tanye mcm2 pasal aku , burukkan aku kat acit . Aku fikir why baru sekarang nak buka mulut ? Why baru sekatang nak fitnah aku . Aku tak marah sbb kalau aku marah , aku boleh buat ape . Mak aku selalu ckp mulut org kita taleh tutup . Mmg masa ape yg korang burukkan aku tu Acit mcm iya kan sbb that time aku tau dia marah and bengang . Benda skrg aku just think positive jela . Aku tak salah . why aku nak melenting ? why aku nak kelam kabut nak tegakkan kebenaran kan . Sbb benda tak sama mcm ape yg difitnah . Mmg aku jahat dulu , tapi that time masa sekolah . Hello ! I am 20 now , why nak mcm tu lagi . skrg masa ni aku dah boleh fikir psl kahwin ape semua but aku tanak lagi . benda tu just boleh simpan as mimpi dan angan2 masa future nanti . Skrg just focus kat study . Pulak dah aku dok cite pasal study -.-' mesti boring kan . Hoho . Okay balik kat cite asal :) And about sakit pulak . Salah ke aku update psl sakit ? Korang pon selalu je update mcm tu . Its just SAKIT . bukan aku update ckp "haaa aku nak bunuh diri" , "aku nak kelar tgn aku" . Maybe benda tu anoyying sgt bg korang . Salah ke aku nak attension dr bf sendiri . Kalau menyampah just ignore it . Settle ! Haihh -.- Mesti korang fikir hek elehhh , nak amek simpati org . Kecoh je minah ni . Ingat org simpati lah . Lahh korang update merapu2 takde aku nak menyalak mcm anjing . Ni dok nyalak sana sini . Time gaduh besar baru nak aibkan org . Kesian . Dont even care about my business or problem . I am just being myself and this is me . This is the way Nur Nabila Bt Ramle live with her life . So mind your own business . Cuba kalau korg punya relay mcm ni ? ape korang rasa ? sama je mcm aku . One more thing , for those yg tak suka aku & acit couple , just get your own life my dear friends :) Jadi manusia ni jgn keje nak membias hal org , jgn menyibuk jaga tepi kain org , jgn nak over act sgt mcm kau ni bidadari . Nobody's perfect . Salah silap kita , Allah yang hukum kita . Bukan sesama manusia . Bila korang judge mcm ni , benda ni langsung tak mencabar pon . Langsung tak buat aku give up utk life aku . But aku lagi senang sbb dugaan yg aku dapay , aku berusaha nak settlekan sebaik mungkin . Even selalu gaduh dgn Acit , ada masalah dgn Acit , masalah dtg semua sbb masing2 nak attention from each other . Pusing kepala otak fikir org yg just tau nak hancurkan org lain . Msti korang fikir "lahai minah ni , acah2 alim pulak . kau ingat kau baik sgt ?!" -> ayt ni biasa dh aku kene . Relax lah der . Hikhik xD takan lah aku ckp mcm ni , dh nak kata acah2 alim . tak tutup aurat pon nak bajet2 . Nabi pon pernah ckp "terimalah nasihat dari semua orang walaupun dari seorang pelacur" haa dgr tu . Even aku ni tak bertudung , tak tutup aurat , tak salah kan nak dgr nasihat aku even sikit ? Pfft -.-' Okayy habilah dah cerita aku . Now korang boleh pegi dapur , bkak peti ais , minum air k . Aku ade sediakan Rebina dlm tu . Jgn rebut2 okay anak-anakku . Lol :p

Woi mana habis lagi lah . pomm ! Kene tipu . Hihi :D Jangan marah , nnti cepat tua . Nak xD Macam biasalah , dah nama pon bout our journey kan . So better aku cite yg geram , sedih , gaduh , marah ape semua . Now , lets continue with a new chapter . Bout Our Happiness <3 Haa korang nak tau , since kitaorg couple , too much memories yg indah2 . Bak kata pepatah , "Hutang emas dibawa belayar , setiap memori  nak simpan dihati" . Hehe :3 Sweet tak ? trololol . (padahal takde kene mengena langsungkan -.-) Tapelah , so skrg ni ape yg aku boleh kongsi , aku kongsi . Ape yg Acit update kat entry yg before this semua from luahan hati dia kan . Now aku luah sendiri from the bottom of my heart . Cewahh :3 :3 Aumm :* Okay 1st masa kitorg baru knl . That time mber aku si Naz yg kenalkan ktorg . Mcm ape yg Acit ckp , kitorg kenal pon sbb si Naz ni . Yelaa masa t pon aku bru break kan . Perghh tiba2 cite plak psl ni . Okay dah stop -.-' Masa ni ktorg mcm biasa lah , malu2 kucing . 1st time tegur each other . Haha xD Acit pon that time gataiii tangat2 sbb drop number dia kat IMchat aku . Mula2 masa tgk Acit ni , lerhhhh hotstuff sia . Aku pon tak berani nak rpt . Yelaa standard hotstuff ni bajet2 je kan . Hahaha xD tipuu je . Masa dok chat2 dgn acit ni , aku pon usha lahh gambar dia . Not bad lah "encom" katanyaa . Then masa tu aku baru balik keje . That time hari Jumaat . Last day aku keje kat office papa . Aku keje halfday je masa tu . Yelaaa mls ah nak keje lama2 , lagi pon aku last day kan . So , balik je rumah ape sume , aku on lah lappy . Si Naz pulak dok IMchat aku ajak skype . aku pon dgn muka selekeh makai dok lah skype dgn dia . Tiba2 dia p lah invite group skype kat aku . Dlm tu ada Acit skali . Nak meletup jantung ni haa tiba2 si Naz ajk kan . Hahha xD  Okay tak lawak . Pastu kitorg pon skype lahh . Guess what , masa aku nmpak je muka Acit tu , Demi Allah nak menangis , nak sakit jantung pon ade . Tak sangka lah pulak muka dia mcm late bf aku yg meninggal tu . nama dia sape ? Taleh tau kang Acit sepak . Lol . Tiba2 masa dok skype ape semua ktorg tak berckp sbb speaker si Naz tu bangarang mcm dia jgk . Okay jgn marah . Gua tipuu je . hoho :O So takan lah aku nak berckp dgn Acit kan . Aku ni dalaa pemalu -.- (tampaq aku sat) . Tiba2 skype Acit ni mati . Aku pon dok IM lah dia tnye awat kan . Rupanya lappy masuk air -.- Air sabun plk . Jadahh lah mana dtg air tu :( Tapi lepas je skype , aku terus lari kat mak aku nangis2 ckp aku nmpak arwah (padahal tu Acit je . Just muka mcm seiras sikit ah) Okayy bla bla bla , tutup cite psl skype . Now psl num plak . Bila aku tak keje , mcm biasalah aku dok ngadap lappy , onlineeee je . Masa tu aku addicted sikit kat fb . maklumlah tak tauu lg psl twitter ni . Tau just tak ngeti guna :( Sedihh life aku . Tsk tsk T_T . Masa ni ktorg dah start rapat2 , kenal each other , acah2 mcm knl dah bertahun2 , but that time masa ktorg rapat aku tak terfikir pon yg dia ni dh ade crush . Ape jadah erk nama dia . Haa "beruk betina" -.-' and i thought dorg ni just kwn sbb masa ni acit mcm nafikan jela . Tuptap tuptap aku dpt tau dorg cple . Yelaa rasa mcm jatuh hati lah kt acit kan . Then acit pon dol tk p habaq mai kat cek pasai ni . Dahhh patah seribu tulang rusuk aku . Okay diam aku tipu -.- Pastu masa dpt tau tu aku just ngadu kat Naz , nangis2 kat dia sbb aku ingat si Acit ni just game aku je . So nak tanak aku terpaksa lah support relay dia dgn beruk betina tu . Yelaa sape lah tanak tgk org dia syg tak bahagia kan . Bangang2 aku , aku ade prasaan . Okay tutup cite . So aku pon start jauhkan diri dr Acit . bla bla bla ape sume , tiba2 dia mention aku kat twitter . Dok sweet2 bagai dgn aku . Aku pon pelik lah *kalau nini jadi pelek -.-'* Haha xD so aku lynkan jela sbb dah rasa something kan . mcm ci Acit ni nk buat beruk jeles . So biar lah depaa . Then oneday tu mak aku mcm happy jela tgk aku senyum sorg2 , asyik dok cite pasai acit kat dia . Then mak aku ckp "if akak rasa akak happy dgn dia , akak tunggu dia :')* aku ponn tsk tsk :'( terharuuuuuuuuuuuuuuuuu . Okay over -.- aku pon dok lah tggu . Tiba2 acit text aku nak dok kata ade benda nak bgtau . Aku pon excited lah . tnye lah nk bgtau apa . Dia pon ckp takpelah nnti kita otp k . Then time otp tu acit mcm gagap2 nak ckp "mcm org buat salah lah kan" hihi :3 then dia terus proposed aku through the fon . Yelaa masa ni aku kt Bangi , dia plak kat Jb . Normal lah bila org minta cple , mesti kita mcm speechless , then happy dia mcm aku lah org paling bertuah kt dunia . Lol . So hari Jumaat , pukul 5.24 ptg , aku pon rasmi jadi gf dia :') Okay cite psl perkenalan ktorg dah habis . Now cite pasal pertemuan ktorg pulak . Face to face okay . Hihi xD

Okay masa ni pulak hari Jumaat , 11 May 2012 . Acit dtg kl . Tujuan nk meet aku lah for the 1st time . Masa ni ade cousin aku si Emy and Alin . Dorg lah yg teman aku masa nk jmpe si Acit ni . Yelaa kne lah ade org teman , Kang acit culik aku , tak balik2 aku nanti . Hikhik tipu je . Aku bwk dorg pon sbb mak aku suruh dorg follow . Yelaa bahaya kan kalau aku sekor dua dgn acit . Lagi2 bru knl -.-' Okay masa meet kitaorg lepak kat Genting . Haa cite selanjutnya Acit dah cite kat entry lama kan . So tayah cite lah k . Should be kitaorg stay genting sampai Ahad , tapi tiba2 mlm sabtu tu bapak aku call suruh balik sbb urgent . Pasal abg aku -.- Ishh spoiled je . Masa nak balik tu aku dok sedih lahh . Mana taknya dpt spend time kejap je dgn Romeo aku tu . Pfft ! Then sbb taktau nk campak Acit kt mana , terpaksa lahh suruh acit stay rumah Emy . Alolololo tiannn syg kita ni . Kami tpksa berpisah kejap psl hal peribadi aku . Nak tau ape ? Bolehhh bla ! Sibuk pulak korg ni . Hihihi jgn marah , kang kene sepak :p Okay then plan esok tu nak lah jmpe si Acit kan . Tibe2 pulak bapak aku ckp nk celebrate Mother's day . Terpaksa lah pegi . Dgn hati pasrah , resah gelisah , punah ranah hatiku (amboiii :p) terpaksa cancel plan . Nasib acit paham . Thanks sayangg :* Okay hbis cite psl ni . Then cite psl 2nd meet . Masa ni aku dgn Sykin . My ex roomated kat KPTM Bangi dulu , my beautiful daughter and understanding friend :') , dia lah yg teman aku dgn Acit . Then ktorg lepak lah kat Leasure Mall dulu . Tepu aku kat sana . Hahha xD pastu dah taktau buat ape , aku ajk lah si Acit dgn Capix pegi The Mines . Haa Capix tu teman Acit . Alang2 that time dia nak usha si Sykin . Tapi tak dapat . Hahahah xD So ktorg lepak lah kat Mines . Jalan2 , g makan kat Kfc then pulang ke rumah . Masa nak balik tu , aku pon dok sedih dah . Yela ingat esok tu Acit nak balik . Sedihnyaa . Nangis teruk gila aku that time :'( Rindu kan . Hmm tapi rupanya balik lambat lagi -.- Masa tu pulak aku tgh nak final exam . So busy study je . Kepala nak study , otak fikir Acit . Hikhik :3 Aumm aumm . Masa tu Acit nak balik Jb dah . Aku ade buatkan dia love note kecik tapi ade dlm 30 keping , then gambar kitaorg and . Sedih act masa ni . Tanak lah dia balik lg kan . Dala jauh . Masa ni kitorg terpaksa usaha pertahankan long distance relationship kitorg . Masa nak jumpa Acit , and nak anta Acit kat TBS , aku ajak lah Sykin teman . Masa ni pon Sykin bosan . Keje dia asyik ngekot aku je . Hihihi xD Masa dah sampai tbs , aku dah nangis2 . Aku mcm risau , takut , sedih . Mana lah tahan bila berjauhan kan . So Acit always ckp , "nanti Romeo datang jmpe Juliet lagi k . Juliet jgn lah sedih . Juliet kuatkan sayang :') *sambil lap air mata aku*" masa ni nmpak mata Acit tahan nangis . Masa dia dah naik bas , dia bukak hadia yg aku bg tu . Tiba2 dia nangis . then ws aku sambil nangis kata rindu ape semua :') Hihihi . Then kitaorg dah tak berjumpa hampir sebulan . Masa birthday aku pulak , Acit dtg . Yeayyyy ! Akhirnya dpt jgk aku celebrate birthday with my sayang . Harapan aku termakbul :') Lagi pon masa ni parent aku g US . Dorg ade keje kat sana . So celebrate dgn Acit  , Capix and Seri . Thanks korg sbb ade time my birthday . And sayang thanks cz surprising me with teddy bear , your drawing and cards :') Iloveyousomuch :* Masa ni pon aku nak anta Acit balik Tbs dah . Sbb kne balik awal . Uncle and aunties aku nak celebrated birthday aku jgk . Hikhik xD Masa nak balik pon mcm biasa lah aku sedih . Nak anta Acit and Seri kan . Aku dgn Capix dah uwerkk uwerkk :'( lol After anta Acit and Seri , aku balik lah dgn Capix . Dgn muka toyaaa -.- sedih bagai kan . Dalam kete aku diam jelaa . Tapi si Capix pulak over dok cite "Ilaa aku rindu ah Seri :'( Aku itu ini lah" mcm2 lah dia bebel kat aku . Yelaa 1st time katanya couple jauhkan . Mcm aku dgn Acit ah . Nahhh amek kau . Aku sedih dulu kau perli2 kan , nah kau dpt balik . Hoho . Aku pon anta lah dia kat rumah dia and balik Rawang sekor2 . Takde org teman pon . So sad :( Maaf lah aku ni nyanyok sikit nak ingat pasal tarikh2 ape semua . Bongok lah katakann . And for the 1st time , aku dpt jgk buka puasa sama2 with Acit . Malam tu Acit tido rmh aku . Jgn fikir mcm2 . Abg aku ade k . That time acit tido bilik tamu . aku tido bilik aku . So nothings happened . Esoknya anta acit balik jb balik . sedih lah dah lagi skali :'( Then after a few months , Acit decides nk stay KL . Nak jaga aku katanya . So dgn happynya , aku dpt lah jumpa dia hari2 . Kitaorg selalu lah jgk celebrate monthsary together . Tgk wayang , makan , lepak2 , snap picture together , shopping :D Haaa korg ingat tak psl aku masuk ward bulan 12 haritu . Masa tu happy sgt bila Acit yg jaga aku . Dia suap makan , bg aku mkn ubat , jaga aku bila aku tido , bila aku tgh sakit dia slalu ckp "sayang tahan k . kuat kan :') sambil usap2 rambut aku and kiss dahi aku" , and bila aku nk g toilet , dialah yg dok papah aku sampai toilet then tunggu aku kat depan pintu , papah aku sampai katil . Then sanggup tak ckup tido semata2 nak tgk aku sihat . Tapi sayangnya dia kene jaga aku masa birthday dia masa 14 Dec 2012 . Aku tak sihat lg that time , so terpaksa celebrate birthday dia kat dalam wad . B4 that dah plan mcm2 nak buat surprise kat dia . tapi tak kesampaian ,. Disebabkan condition aku tak kuat , terpaksa minta tlg Wawa & King belikan hadiah utk Acit :') And minta tlg dorg bawak aku turun hospital , g Secret Recipe dpn hospital tu , belikan kek utk Acit . Then masa mlm tu aku mcm cuak2 lah . tak larat nak bgn ape semua kan . taktau nk buat surprise mcm mana .Dah lg 5 minit pkul 12 , aku cepat2 turun katil , bukak almari nak amek kek . Tp acit ingat aku nk amek brg . Hihi lama lah jgk aku mencangkung kat tepi kati dgn tgn masuk air , pening bagai . then slow2 psg lilin , curi lighter dia pulak tu . Nasib syg tak perasan . then merangkak slow2 (dh mcm Ju'On dh aku masa ni :p)  kat blkg dia (masa tu Acit tgh leka main game and tweet2) . And that time rasa jgk lah yg Acit maybe ingat aku lupa psl birthday dia . Then aku p blkg dia and ckp "Happy Birthday sayangg ! *sambil hulur kek yg slice tu then ade satu lilin kat situ* Acit punya lah happy . Happy sgt sbb aku makbulkan doa dia nak celebrate birthday sama dgn aku :') then dia tiup lah lilin tu , And aku ckp lah sorry sbb kita celebrate kat wad je . I tak kuat lg nak celebrate kat luar . Kalau i sihat , mesti plan i dah jadi :') That acit ckp its okay syg . And aku pon peluk dia and cium pipi dia :) Pastu aku pon amek lah hadiah blkg langsir . Hahaha tak boleh bla letak blkg langsir -.-' Aku bg lah Acit . Acit mcm dah tau aku bg ape , tp acah2 mcm taktau -.- Menyampahhh ! nak buat surprise mesti tak jd . hoho . Then acit dgn rakusnya buka hadiah tu . Haha happy gila dia dpt hadiah sampai lupa aku yg dok tahan sakit -.-' Tapi takpelah . Aku faham sbb tu hari penting dia kan :*

*sayang tiup lilin *sayang baca card birthday aku bagi *sayang peluk hadiah *then sayang dgn rakusnya bukak hadiah . Alololo Happy Birthday Khairul Asyiq Bin Jamary <3

And after je dia tgk hadiah tu , aku bg dia Skateboard Dark Star punya . Punyalah tak sabar , mlm tu jgk dia godek deck baru tu , psl ape yg patut then dgn bangganya main skate kat dalam wad aku -.- See boleh nampak happynya dia mcm mana :) Sukaa je . 


Ni lah skateboard yang aku hadiahkan untuk birthday dia . Tapi dah lunyai dah sbb asyik main je . Hahaha xD



















Okay then masa ni pulak , aku dgn Acit mmg dah lama plan nak pegi Concert Pierce The Veil & Sleeping With Sirens kat KL . Aku pon lupa lah dah ape nama stadium tu . Masa ni concert Paramore pon live in kl jgk . Kiranya stadium sebelah2 je . Fyi , aku ni tak penah tau psl band ni and tak penah dgr lagu dorg . Then tiap kali dlm kete , acit mcm biasa lah psg lagu kat phone dia . Bosan katanya dgr radio -.- Dgn lagu hardcore dia . Aku langsung tak faham org berjiwa hardcore ni . hahah . Tapi after acit suruh dgr and layan , aku pon layankan jela . Best lah jgk lagu2 depaa ni . Mana aku suka , lagu tu jela yg aku dok hafal . hihi xD Then masa p concert tu , aku dgn si Acit , Wawa and King . Baik benor dorg ni dok teman kitaorg . Yelaa Acit punya kwn ramai yg pegi sana . Aku manalah kenal sape2 . Aku pon ajk lah Wawa tu . So aku ade lah teman kan :) Wawa and King pon jenis layan hardcore . Dorg pon layan lahh jgk . Rmai gile ah kat sana . Bapokkk  lah handsomenya si Kellin Quinn tu . Terpikat lah pulak <3 Acit sampai bape minggu demam PTV dia tak habis lagi . Haha yelaa mana taknya . Minat sgt kan dgn depaa .

Haa ni lah kitaorang masa ni . Dala ramai gila . Penat aku dgn Acit dok jerit2 sampai nak nyanyi  pon hilang suara -.- Acit dgn rambut barunya . Hoho xD

After that , rutin harian kami mcm biasalah kan . Mcm couple yg lain jgk . Dating , tgk wayang , mkn sama2 and so on . Now Acit pon dah kat Jb . Dia balik sana sbb rindu mama and kawan2 dia . Aku pulak balik rawang sbb tgh cuti sem . So hopefully dia nak lah balik kl lagi . Yelaa kalau dia kat sana , mesti berat hati kan nak tinggalkan rumah :') So aku pon dah penat nak type . Amek masa berhari2 nak type . Elok2 dah type panjang2 , lappy boleh hang lah , mati lah . Then type kat pc , si Mika encom tu dok kacau lah pulak . Haaa nak tgk mika Encom tak ? Dia ni gayboy Acit . Hihihi xD

Hai . I'm doing a Froggy Style . Wanna join me ? Hihi xD Xoxo  , Mika Encom :*

Okay ni aku share sikit pictures kitaorg selama nak dekat setahun couple :')

Masa ni saja lepak jln2 g TS and Pavi . With Acit , Wawa and King :)

That time kitaorg pegi I-City dgn Achap and Niniey :)

Yang ni kitaorg nak p balik Rawang . Si nak tunggu si Acit packing brg2  , snap lah kejap . Sibuk sgt dgn Tiger dia tu . Aumm :3

Kat taman depan rumah Tebel . Member si Acit (Y)

Otw balik KL . That time , Acit yg drove my car . Yeayyy ! Takde lah penat dah nak drive sanasini sbb sayang dh pandai drive :D

Lepak kat TS with Wawa and King :)

Makan Pizza Hut kat Jusco Rawang . Masa ni ada Lisa and Yana . Gambar ni motif nak bahan sorg budak ni . Namanyaaa dirahsiakan xD

Ishh apa tolak2 ni sayangg . Kang tak comel dah i jatuh :p

Lepak kat rumah Acit . Watching movie kat lappy and layan syg don snap picture <3

Lepak kat The Mines . 

1- Hey Acit ! Dgr cakap i . Hihi  2- Duckface please :3  3- Ape tengok2 -.-   4- Hi ! Saya Acit and ini gf saya Ila . Hiiiii ! Peace (Y) Hahaha xD

Iloveyou , Imissyou , Ineedyou , Kiss & Hugs pleaseee :3

Acit : Sayang nak kiss :3   Ilaa : Nah sayang . Churp churp :* hihi


Perghh tangan Acit mahal tu -.-


Tangan pun dah lenguh , tekak dah haus , otak dah pentol , mata dah rabak . So sampai sini jela entry untuk hari ini . Nanti ade masa kami update lagi okay :) And btw doakan hubungan kitaorg kekal hingga ke jinjang pelamin . Kalau termakbul , dpt lah jgk korang merasa nasi minyak kat kenduri nanti . Hahaha xD And we are still counting untuk genap setahun . Will be celebrate our 1st year anniversary on 6 April nanti . Doakan hubungan kami and nothing bad happen between us . And thanks a lot for those yang always support relay kami . Chiehh ! Acah2 retis pulak -.- Bajet bajet je . hihi . To haters , thanks sbb always mendajal kami , buat fitnah and anything bad for my relationship . I dont mad because everything yg korang buat , kitaorg akan take it to be positive . Even ade negative tu , its normal for every relationship . Selagi ade sayang , kasih and cinta antara kitaorg , selagi tu hubungan ni akan dipertahankan . So stop ruined others relationship termasuk lah relay aku . And to Khairul Asyiq Bin Jamary . Thanks for everything . I miss you so much . I miss everythings about us . How i wish that you can miss me like how i did . A million feelings , a thousand thoughts , a hundred memories , all for one person and i do love you so very much :* I'll always trying to keep us forever by planning a future with you . And i hope kita sama2 kuat untuk hadapi semua cabaran yg akan dtg nanti k sayang . Please stay with me whatever happen :') Iloveyousomuchmylove Asyeeq Jamary :* <3 Kiss and Hugs . Keep Calm and Stay Great . NeverJeritNever ! Aumm :3

Sincerely Your love , Nur Nabila <3











Semua yang tercatat di atas adalah milik Khairul Asyeeq Jamary .

Copyright@Segala Yang Tercatat Di Atas Adalah Berdasarkan Kisah Hidup Asyeeq Jamary